Mislite da ste pretražujući Internet na vašem mobilnom uređaju ili laptopu zaradili nekoliko virusa? Svakodnevne uobičajene aktivnosti poput otvaranja i korištenja aplikacija znatno su usporene? Našli ste se u situaciji da vas pametni telefon konstantno izbacuje iz aplikacija te onemogućuje izvođenje određenih zadataka? Ako ste pozitivno odgovorili na barem jedno pitanje, onda zasigurno nešto nije u redu s vašim elektroničkim ljubimcem.

Savjetujemo vam, stoga, da požurite u najbližu radnju informatičke opreme te ostavite mobitel na besplatnoj dijagnostici kvarova, kako bi stručnjaci utvrdili koji problemi koče i uzrokuju nepouzdano i nekvalitetno funkcioniranje vašeg uređaja.

Dijagnosticiranje kvarova na računalu ili pametnim telefonima zahtijeva strpljenje te oko za detalje i uočavanje eventualnih problema. Osim toga, nužne su informatičke vještine, logičko razmišljanje te razumijevanje opreme i alata pomoću kojih se mogu dijagnosticirati i riješiti nastali problemi.

Za testiranje funkcionalnosti raznih komponenti računala, tableta, pametnog telefona ili prijenosnog računala koriste se različiti višenamjenski uređaji. Naš tim stručnjaka dobro je upoznat sa svim mogućnostima koje im stoje na raspolaganju. Stoga, kad uočite i najmanje probleme s vašim računalom, ne dopustite da se stvari još više zakompliciraju te da nastanu još veći kvarovi za koje ćete kasnije morati izdvojiti nekoliko stotina pa i tisuća kuna. Zato nam se s povjerenjem obratite na vrijeme kako bismo dijagnosticirali eventualni problem i uklonili ga na samom početku.

Besplatna dijagnostika kvara na elektroničkim uređajima uključuje provjeravanje funkcionalnosti ne samo hardvera već i softvera. Iako su problemi s hardverom zapravo vrlo rijetki, naravno da su mogući zbog predviđenog kraja njihova životnog vijeka. No on što je važnije, problemi s hardverom mogu uzrokovati probleme sa softverom, stoga je od velike važnosti otkloniti sve nedostatke i kvarove na vrijeme.
Za dijagnosticiranje softverskih problema koriste se razni programi pomoću kojih ne samo da se može dijagnosticirati kvar već i utvrditi uzrok nastanka kvara.

Najučinkovitija računalna dijagnostička oprema odnosi se na tzv. temperaturni monitor, virusni skeneri, tester USB priključka, ispitivač napajanja i sl.

Temperaturni monitor koristi se za dobivanje informacija o unutarnjoj temperaturi računala. Pregrijavanje računala, odnosno ako je temperatura iznad prosjeka, to je jasni pokazatelj da neki dio računala ne radi ispravno. Problem je uglavnom u rashladnim uređajima poput ventilatora ili CPU hladnjaka. Senzor temperaturnog monitora funkcionira na temelju aplikacije instalirane na računalo koja koristi i dobiva informacije iz različitih senzora ugrađenih u elektronički uređaj.

Virusni skeneri odnosno antivirusni softveri koriste se za otkrivanje i uklanjanje virusa kojem su izloženi tableti, laptopi ili osobna rčaunala. Spyware i virusni skeneri najvažniji su alati pomoću koji se može postaviti točna dijagnoza računalnih kvarova. Zato je važno stalno nadograđivati i ažurirati antivirusne programe kako bi uspješno prepoznali i uklonili zlonamjerne radnje.

Uređaj za testiranje USB priključka koristi se za dijagnosticiranje njegova stanja te pomažu u prepoznavanju kvarova i neispravnosti.

Ispitivač napajanja pomaže u ispitivanju kvalitete i pouzdanosti napajanja određenog uređaja. Da bi se što više prilagodili korisniku, jednostavni su za upotrebu, a većina ispitivača sastoji se od LCD zaslona koji prikazuje rezultate provedenih testiranja. Osim što će prikazati ne/postojanje kvarova, ovakvi uređaji pokazuju ujedno i koliko napona prolazi kroz svaki priključak za napajanje.