Dekodiranje Mobitela

“Zamislite da putujete u inozemstvo na zasluženi godišnji odmor; kupili ste karte, spremili kofere, ali zaboravili ste učiniti najvažniju stvar; dekodirati odnosno otključati vaš mobitel. Sva sreća pa danas postoje radnje s informatičkom opremom koje su dobro upoznate s ovakvim situacijama.”

Dekodiranje mobitela Osijek

Tim osposobljenih stručnjaka brzo će i jednostavno dekodirati svaki mobitel, kako biste vi, dragi korisnici, u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu mogli dobiti samo najbolje od vašeg džepnog ljubimca.
Dekodiranje mobitela podrazumijeva provođenje određenih radnji s ciljem oslobađanja istog od ograničenja koja se tiču korištenja SIM kartice jednog mrežnog operatera.

Dakle, ako ste mobitel kupili u paketu ili uz potpisivanje ugovora s operaterom, oni su u pravilu zaključani na njihovu mrežu. Bez dekodiranja, mobitel može funkcionirati samo uz karticu tog operatera. Dekodiranje mobitela najkorisnije je upravo za vrijeme boravka u stranim državama, a u nastavku teksta ćemo vam otkriti zašto.

Fleksibilnost: iako nekim korisnicima odgovaraju uvjeti korištenja kartice određenog operatera i ne žele se prebaciti na drugu mrežu, u isto vrijeme uvidjeli su brojne razloge zbog kojih je ipak dobro imati dekodiran mobitel:

• U slučaju da se vašem prijatelju ispraznila baterija na njegovom mobitelu, dobro bi mu došao vaš dekodirani mobitel u koji će umetnuti svoju SIM karticu kako bi mogao nazvati taxi ili dohvatiti kontakte iz uređaja i obavijestiti svoje da će kasniti kući.

• Nekad su uvjeti i cijene poziva u inozemstvo jeftiniji kod drugih operatera.

• Ako želite odvojiti posao od privatnog života, zašto imati dva mobilna uređaja kad na jednom mobitelu možete koristiti dvije kartice.

 

Najisplativije rješenje za put u inozemstvo: jedan od najvećih nedostataka zaključanog mobilnog uređaja je taj kad morate otputovati u inozemstvo. Na raspolaganju vam stoje dvije mogućnosti: ili ćete isključiti mobitel ili ćete se kasnije suočiti s velikim troškovima. S dekodiranim mobitelom stvari su mnogo jednostavnije i, naravno, jeftinije. Sve što trebate učiniti kad stignete u drugu zemlju je kupiti lokalnu SIM karticu tako da plaćate tzv. lokalne troškove, a ne troškove roaminga. Na taj način možete znatno uštedjeti novac.

Brži rad mobitela: brojne aplikacije koje su instalirane na vaš mobilni uređaj mogu kočiti i ometati njegov rad. S obzirom na to da su te aplikacije instalirane od strane operatera, to zna biti prilično frustrirajuće. Ako dekodirate mobitel, nećete više imati takvih problema, a osim toga, vaš će uređaj raditi brže i pouzdanije.

Manji troškovi u slučaju da izgubite mobitel: neminovno je da ćete, ako izgubite mobitel morate izdvojiti određenu svotu novca kako biste nabavili novi, no postoji značajna razlika u cijenu, ako je mobitel dekodiran ili ako je pod ugovorom.

Ovo zadnje podrazumijeva da ćete vašem operateru morati platiti određenu svotu novca, no nećete dobiti zamjenski uređaj. S otključanim mobitelom izdvojit ćete vjerojatno sličnu količinu novca, ali ćete barem dobiti zamjenski mobitel na korištenje. To je tako jer kad izgubite mobitel koji je pod ugovorom, morate najprije platiti naknadu za raskid ugovora, no ako izgubite dekodirani mobitel, sve što morate učiniti je kupiti novi uređaj.

Veća tržišna vrijednost: ustanovili smo da su dekodirani mobiteli često dugoročno isplativiji. Osim toga, ako se jednog dana odlučite na prodaju, njegova tržišna vrijednost je veća od zaključanog mobitela.